Dopravní policajti dostanú na jeseň 155 platobných terminálov

06.09.2019 Bratislava

Bratislava 6. septembra (TASR) - Dopravní policajti na jeseň dostanú 155 kusov platobných terminálov. Informovalo o tom Ministerstvo vnútra (MV) SR, ktoré si od tohto kroku sľubuje jednoduchšie platenie pokút. Začiatkom roka 2020 by mali terminály dostať aj poriadková, železničná, hraničná a cudzinecká polícia. V súčasnosti majú dopravní policajti 55 terminálov.

"Snahou MV SR je vybaviť policajtov zmluvným počtom platobných terminálov v čom najkratšom čase, a tak dať možnosť priestupcom, ktorí porušili právne predpisy, aby pokuty mohli zaplatiť moderným spôsobom," priblížila ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD). Terminály ministerstvu dodá Slovenská pošta.

Záujem o platbu prostredníctvom platobného terminálu podľa MV rastie. Od januára 2017 eviduje viac ako 64.000 vykonaných transakcií súvisiacich s úhradou pokút v celkovej výške viac ako päť miliónov eur. Vďaka možnosti zaplatiť kartou sa tiež znižuje počet správnych konaní a teda aj počet pohľadávok v správe MV.

Rezort tiež pripomína, že ak vodič zaplatí pokutu na mieste, zaplatí menej. V opačnom prípade by totiž musel zaplatiť aj správny poplatok za riešenie priestupku. Polícia mu tiež môže zadržať vodičský preukaz, až kým pokutu neuhradí.
 

Vyberte región

mark